Έχουμε διαβάσει 2644 βιβλία

Κόμικς που έγιναν σειρές / Black Lightning

                                                                         Κόμικς που έγιναν σειρές
                                                                  από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                                          Black Lightning (2018)


Πρωταγωνιστούν: Cress Williams, Nafessa Williams, Christine Adams, James Ramar, China Anne McClain, Damon Gupton

Περίληψη: Ο Jefferson Pierce, εδώ και αρκετά χρόνια είναι εκτός δράσης ως Black Lightning, αλλά όταν η εικοσάχρονη κόρη του Jennifer βρεθεί σε κίνδυνο, και ένας υποσχόμενος μαθητής κινδυνεύει να καταλήξει σε μια συμμορία, αποφασίζει να επιστρέψει.

Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Δράμα

Κριτική
Ο Jefferson Pierce έχει ένα μυστικό. Σήμερα είναι διευθυντής ενός Λυκείου που προσπαθεί να προστατεύσει τα νέα παιδιά από τις συμμορίες που κυριαρχούν στις γειτονιές και παράλληλα είναι και πατέρας δυο κοριτσιών, της Jennifer και της Anissa. Εννιά χρόνια πριν, όμως, ο Pierce πολεμούσε το έγκλημα και τις συμμορίες στην γειτονιά ως ο Black Lightning. Προικισμένος με υπεράνθρωπη δύναμη και την ικανότητα να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό, προσπάθησε να καταστήσει την πόλη του Freeland, ασφαλή για όλους. Και όπως νόμιζε οι ημέρες που χρειαζόταν να φορέσει την μάσκα του είχαν περάσει…έτσι νόμιζε.

Η σειρά αυτή έχει το δικό της στυλ και την δική της προσωπικότητα και είναι μεγάλη ! Δημιουργία των Mara Brock Akil και Salim Akil, με τον Salim Akil να γράφει και να σκηνοθετεί το πρώτο επεισόδιο, το “Black Lightning” συγκεντρώνεται στον Jefferson Pierce, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο να κάνει το σχολείο ένα μέρος ηρεμίας και εκπαίδευσης στο Freeland. Ο ίδιος ο Jefferson προσπαθεί να διαμορφώσει τον χαρακτήρα των παιδιών που παίρνουν από το σχολείο, αλλά πολλά από αυτά όταν τελειώνουν το σχολείο, μπλέκουν με την συμμορία “One Hundred”. Οι κόρες του έχουν όμως πάρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Η Anissa είναι (Nafessa Williams), φοιτήτρια της ιατρικής και part-time δασκάλα, και η Jennifer (China Anne McClain), μια νεαρή με αθλητικές ικανότητες και ενδιαφέρον για την πολιτική. Τα πράγματα όμως δεν είναι ποτέ τόσο απλά και η ηρεμία δεν κρατά ποτέ πολύ.

Η σκηνοθεσία κινείται σε ρεαλιστικά πλαίσια. H ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει είναι αυτή μιας μικρής πόλης που μαστίζεται από συμμορίες και οι δυσκολίες φαίνονται σε κάθε γωνία. Οι διάλογοι διατηρούν το στυλ και το πνεύμα που αρμόζει και ο ρυθμός της ιστορίας κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο. Το καστ κάνει πολύ καλή δουλειά και ο Cress Williams που έχουμε δει τόσες φορές στην τηλεόραση, έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του με αυτήν την σειρά.

Πολύ καλή αρχή για την σειρά αυτή και εύχομαι να κρατήσουν το στυλ και την ιστορία που είδαμε στο πιλοτικό επεισόδιο.

Βαθμολογία: 75/100

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούνιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
08.07.2018
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 9/7 έως και την 30/7.
01.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ