Έχουμε διαβάσει 2662 βιβλία

Comic Corner / Psycho pass

                                                                                     Comic Corner
                                                                       από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                                                      Psycho-Pass


Για τους οπαδούς του Philip Dick, αυτό το anime είναι ό,τι καλύτερο. Η ιστορία του θυμίζει το Minority Report, γεμάτη από τεχνολογία, gadgets και τις σωστές δόσεις δράσεις και φιλοσοφίας περί δικαιοσύνης. Ένα πολύ καλό anime από τους δημιουργούς του Ghost In Shell.

Format: PAL
Δίσκοι: 4
Περιοχή: 2
Γλώσσα: Ιαπωνικά, Αγγλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά
Studio: Manga Entertainment
Ημερομηνία έκδοσης DVD: 1 Σεπτεμβρίου 2014
Διάρκεια: 528 λεπτά
Κατάλληλη: 15

Κριτική
Τον 22ο αιώνα η δικαιοσύνη και η επιβολή της έχει αλλάξει στην Ιαπωνία. Το σύστημα Sibyl έχει τεθεί σε εφαρμογή, το οποίο μπορεί να καθορίσει το επίπεδο απειλής που καθιστά κάθε πολίτης, με το να εξετάζει την ψυχολογική τους κατάσταση για σημάδια εγκληματικής προδιάθεσης, γνωστό ως Psycho-Pass. Επιθεωρητές επιβάλλουν τον νόμο, συχνά με την χρήση θανατηφόρας δύναμης, ενάντια σε οποιαδήποτε εγκληματική επιθυμία απειλεί να διαταράξει την τάξη της κοινωνίας. Χρησιμοποιώντας ένα όπλο, το “Dominator’, μπορούν να αναλύσουν ψυχολογικά δεδομένα για να καθορίσουν αν ένα άτομο θα είναι απειλή για την κοινωνία ή όχι. Ανάλογα με το πόσο «θολωμένο» παρουσιάζεται ένα άτομο θα αποφασιστεί αν θα σταλεί για υποχρεωτική αναμόρφωση ή αν θα εκτελεστεί.

Η Akane Tsunemori, μια νεαρή γυναίκα με την διάθεση να προσφέρει στην δικαιοσύνη, σύντομα θα ανακαλύψει ότι το σύστημα Sibyl ίσως δεν είναι τόσο τέλειο όπως όλοι πιστεύουν. Δουλεύοντας μαζί με τον επιθεωρητή Shinya Kougami, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ερώτηση τι είναι πραγματικά δικαιοσύνη και αν μπορεί να επιβληθεί μέσω ενός συστήματος που είναι ήδη διεφθαρμένο.

Η σκηνοθεσία είναι αρκετά καλή, οι σκηνές δράσης ατελείωτες και το animation πολύ καλό. Οι χαρακτήρες πιστοί στο είδος τους δεν απογοητεύουν και δεν λείπει η μυστηριώδης, σκοτεινή ατμόσφαιρα. Επίσης τα ερωτήματα ως προς την ελεύθερη βούληση και αν ένα άτομο μπορεί να κριθεί από μια σκέψη είναι ενδιαφέροντα.

Διαθέσιμο σε ηλεκτρονικά καταστήματα εσωτερικού και εξωτερικού και επιλεγμένα καταστήματα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούλιος-Αύγουστος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
16.09.2018
Περισσότερα

Read for Greece

Read for Greece. 362 βιβλία έχουν συγκεντρωθεί για την πρωτοβουλία Read for Greece.
09.09.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ