Έχουμε διαβάσει 2614 βιβλία

Κόμικς που έγιναν σειρές / Iron Fist

                                                                                    Κόμικς που έγιναν σειρές
                                                                              από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                                                               Iron Fist


Πρωταγωνιστούν: Tom Pelphrey, Jessica Stroup, Finn Jones

Περίληψη: 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, ο Daniel Rand (Finn Jones) επιστρέφει στη Νέα Υόρκη για να αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας της οικογένειάς του. Ανακαλύπτει όμως έναν εχθρό ο οποίος θα δοκιμάσει τις ικανότητές του Κουνγκ-Φου του και τις δυνάμεις του Iron Fist.

Είδος: Δράση και Περιπέτεια, Φαντασίας

Κριτική
Το ΄΄Iron Fist΄΄ είναι μια διασκεδαστική σειρά της Marvel, η οποία μένει πιστή στο χαρακτήρα της. Μπορεί να μην έχει την εκπληκτική αρχή που είχαν άλλες σειρές του Netflix, αλλά είναι αρκετά αξιοπρεπής και ελπίζω να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στη δεύτερη σεζόν.

Ο Danny Rand (Finn Jones) θεωρείται εδώ και 15 χρόνια νεκρός, μετά την πτώση του αεροπλάνου των γονιών του πάνω από τα Ιμαλάια. Όταν επιστρέφει ξαφνικά στη Νέα Υόρκη και φτάνει μπροστά από την πόρτα της εταιρείας του πατέρα του, βρίσκει τους παιδικούς του φίλους Joy και Ward Meachum (Jessica Stroup and Tom Pelphrey) να τη διευθύνουν. Ο πατέρας τους Harold (David Wenham) ήταν ο συνεργάτης του πατέρα του Danny, και οι Rand Enterprises είναι υπό την διεύθυνση της οικογένειας Meachum μετά από το τραγικό συμβάν. Δεν χαίρονται και ιδιαίτερα στην αρχή με τον Danny και ούτε πιστεύουν ότι είναι αυτός που λέει ότι είναι και βέβαια η εξήγηση του σχετικά με το που βρισκόταν δεν κάνει καλύτερα τα πράγματα. Γιατί επέστρεψε στ’ αλήθεια ο Danny Rand;

Αν και η επιλογή του Tom Pelphrey ως Danny Rand είχε κάνει πολλούς να βλέπουν με μισό μάτι τη σειρά, ο ηθοποιός εμφανίζεται σαν ένας καθημερινός άνδρας, με απλό χαρακτήρα, κάτι που είναι αρκετά κοντά στο κόμικ και διατηρεί καλή ατμόσφαιρα σε όλα τα επεισόδια. Η σειρά έχει ένα μεγάλο καστ που περιλαμβάνει γυναίκες και χαρακτήρες από άλλες μειονότητες (κάτι πρωτότυπο και ευχάριστο να βλέπουμε), καθώς επίσης και διαφορετικούς σκηνοθέτες για διαφορετικά επεισόδια. Η Jessica Henwick είναι καταπληκτική ως Colleen Wing, μια δυνατή θηλυκή παρουσία, ίση με τον σύντροφο της σε όλα τα επίπεδα. Η Wai Ching Ho ως Madame Gao έχει μια σιωπηλή αλλά ισχυρή παρουσία επί σκηνής και η οικογένεια Meachum (Stroup, Pelphrey, και Wenham) παρέχουν ένα καλό μείγμα σκεπτικισμού, ζεστασιάς και πιθανών κακών κινήτρων.

Η δράση είναι καταιγιστική και είναι ένα από τα δυνατά ατού της σειράς, με πολύ ωραίες σκηνές μαχών με πολεμικές τέχνες. Τα εφέ επίσης είναι αξιοπρεπή και σίγουρα θα δώσουμε και μια δεύτερη ευκαιρία στη δεύτερη σεζόν.

Βαθμολογία: 67/100

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Swimming lessons

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Swimming lessons
17.06.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Μάιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
10.06.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Όλγα Νικολαΐδου

Η Ελένη Κίτσου συνομιλεί με την Όλγα Νικολαΐδου με αφορμή το βιβλίο της «Άνεμος Ωραίος» (εκδόσεις Αρμός).
10.06.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ