Έχουμε διαβάσει 2614 βιβλία

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / You in five acts

                                                                     Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα
                                                                     από την Αφροδίτη Δημοπούλου

                                                                    You in five acts - Una LaMarche


Πέντε έφηβοι, στο κατώφλι της ενήλικης ζωής, είναι οι πρωταγωνιστές του τελευταίου μυθιστορήματος της Αμερικανίδας Una LaMarche με τον –πολύ όμορφο ̶ τίτλο ΄΄You in five Acts΄΄ (Razorbill, 2016). Δύο κορίτσια και τρία αγόρια προσπαθούν να διακριθούν σε μια σχολή τεχνών στη Νέα Υόρκη, έναν προθάλαμο για τον κόσμο του θεάματος.

Η Joy θέλει να γίνει μια από τις ελάχιστες αφρο-αμερικανές μπαλαρίνες και για να τα καταφέρει πρέπει να παλέψει με την αβεβαιότητα των γονιών της, τις προκαταλήψεις αλλά και με τους τραυματισμούς. Ο Diego, ταλαντούχος χορευτής και κρυφά ερωτευμένος με την Joy, κάνει τα πάντα για να βρίσκεται δίπλα της και να την προστατεύει. Η Liv αναζητά ένα εισιτήριο για να βρεθεί πάνω στη σκηνή του θεάτρου, αλλά μια σειρά από λανθασμένες επιλογές την οδηγούν στην εξάρτηση από τα χάπια. Ο Dave, πρώην παιδί-θαύμα του κινηματογράφου, κυνηγά μια δεύτερη ευκαιρία στο θέατρο, μακριά από τα λάθη του Λος Άντζελες. Τέλος, ο Ethan, γιος ρώσων μεταναστών, περιμένει να δει το θεατρικό του έργο στη σκηνή, με πρωταγωνίστρια την Liv, τον έρωτα της ζωής του. Πέντε νέοι που κυνηγούν τα όνειρά τους και παλεύουν με τους δαίμονές τους, μπλεγμένοι σε ένα κουβάρι σχέσεων που οδηγούν σε ένα άδοξο και άδικο τέλος.

Χωρισμένο σε πέντε μέρη και ένα ιντερλούδιο, το μυθιστόρημα έχει ως αφηγητές τους πέντε εφήβους που απευθύνονται σε ένα «εσύ», το πρόσωπο του ερωτικού τους ενδιαφέροντος. Από το πρώτο μέρος είναι φανερό ότι κάποιο τραγικό γεγονός θα λάβει χώρα. Όλα τα γεγονότα, οι αποφάσεις, οι ευτυχισμένες στιγμές και τα προσωπικά αδιέξοδα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. Κι όμως, ενώ ο αναγνώστης το γνωρίζει αυτό, το ενδιαφέρον δεν μειώνεται. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει και η αγωνία αυξάνεται με κάθε κεφάλαιο που περνά. Ποιος από τους πέντε θα συναντήσει το θάνατο; Ποια ελάχιστα δευτερόλεπτα θα καθορίσουν το τέλος; Η συγγραφέας καταφέρνει να κλιμακώσει έντεχνα την αγωνία και να οδηγήσει σε ένα τέλος που μπορεί να προκαλέσει ένα αυθόρμητο «δεν έπρεπε να είχε συμβεί αυτό».

Οι εφηβικές ανασφάλειες, ο πρώτος έρωτας, η αγωνία για τα μυστήρια που κρύβει το μέλλον, ο ρατσισμός στο χώρο του θεάματος –και όχι μόνο ̶ αναδεικνύονται ως κυρίαρχα θέματα μέσα από τις φωνές πέντε νέων ανθρώπων που βιώνουν έντονα το παρόν εν αναμονή της μελλοντικής πορείας τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ένα μυθιστόρημα που μπορεί να διαβαστεί με το ίδιο ενδιαφέρον και από εφήβους και από ενήλικες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Swimming lessons

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Swimming lessons
17.06.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Μάιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
10.06.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Όλγα Νικολαΐδου

Η Ελένη Κίτσου συνομιλεί με την Όλγα Νικολαΐδου με αφορμή το βιβλίο της «Άνεμος Ωραίος» (εκδόσεις Αρμός).
10.06.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ