Έχουμε διαβάσει 2554 βιβλία

Comic Corner / Terror in Resonance

                                                                               Comic Corner
                                                                 από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                                           Terror in Resonance

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Shinichiro Watanabe και ο διάσημος συνθέτης Yoko Kanno επιστρέφουν με ένα δυνατό θρίλερ, που παίζει με το μυαλό του θεατή. Το Zankyou No Terror είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τις γενικευμένες συγκρούσεις, τον εθνικισμό που ακολουθεί κάθε πόλεμο, την απομόνωση στη σύγχρονη εποχή και την ελπίδα που υπάρχει στην επανάσταση των νέων.

Format: PAL
Δίσκοι: 2
Περιοχή: 2
Γλώσσα: Ιαπωνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά
Μεταγλώτιση: Αγγλικά
Ημερομηνία έκδοσης DVD : 25 Απριλίου 2016
Διάρκεια : 253 λεπτά
Κατάλληλη: 15

Κριτική

Σε μια εναλλακτική εκδοχή του παρόντος, το Τόκυο αποδεκατίζεται από μια τρομακτική τρομοκρατική επίθεση σε μια πυρηνική εγκατάσταση, και το μόνο στοιχείο για την ταυτότητα του δράστη είναι ένα παράξενο βίντεο που κυκλοφορεί στο Ίντερνετ. Η αστυνομία, μπερδεμένη με αυτό το στοιχείο, αδυνατεί να σταματήσει την παράνοια που εξαπλώνεται στον πληθυσμό. Και ενώ ο κόσμος ψάχνει μια εγκληματική ιδιοφυία, δυο μυστηριώδη παιδιά, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν, συνεχίζουν με θαυμαστή μαεστρία το φρικτό σχέδιό τους. Καταραμένα να βαδίζουν σε αυτόν τον κόσμο με τα ονόματα Εννιά και Δώδεκα, τα δύο παιδιά συνεργάζονται για να σχηματίσουν την Σφίγγα, μια μυστική ομάδα αποφασισμένη να βγάλει τον κόσμο από τον λήθαργο και να πατήσει τη σκανδάλη όπου χρειάζεται.

Η σκηνοθεσία είναι υποδειγματική του είδους. Με αλλαγές στις γωνίες και διαφορετικές χρωματικές παλέτες για να δώσει έμφαση στην ατμόσφαιρα πετυχαίνει ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα. Η μουσική είναι καταπληκτική και ο Yoko Kanno έχει δημιουργήσει ένα σάουντρακ, εμπνευσμένο από την Ισλανδία, ένα μείγμα ακουστικής και ηλεκτρονικής μουσικής, που αποδίδει το αίσθημα μελαγχολίας που νιώθουν οι χαρακτήρες. Δένει υπέροχα με τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι ικανοποιητική, υπάρχουν κάποια προβλήματα στο σενάριο, αλλά γενικά είναι ένα anime που θα σας ικανοποιήσει.

Διαθέσιμο σε ηλεκτρονικά καταστήματα εσωτερικού και εξωτερικού και επιλεγμένα καταστήματα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Μάρτιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
15.04.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ελένη Στελλάτου

Νέα, ανήσυχη, φιλομαθής, ταλαντούχα, χαμηλών τόνων, ευγενική παρουσία. Η Ελένη Στελλάτου παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό την πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Το κόκκινο και το άσπρο» (εκδόσεις Πόλις) και συζητά εφ’ όλης της ύλης με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
15.04.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Φεβρουάριος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
04.03.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ