Έχουμε διαβάσει 2464 βιβλία

Ευμορφία Ζήση

facebook email
H Ευμορφία Ζήση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Δευτέρου Επιπέδου στην Ειδική Eκπαίδευση και Υποψήφια Διδάκτωρ στην κατεύθυνση «Ειδική Εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει τα παρακάτω επιμορφωτικά σεμινάρια: α) σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο (Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά/ 2003-2004) β) σεμινάρια σχετικά με την Πληροφορική (ECDL/2003, E-Learning/2007), γ) σεμινάρια σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση (2009-2011: πτυχίο Braille, πτυχίο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, σεμινάριο για τον Αυτισμό, τη Δυσλεξία και τη ΔΕΠΥ), δ) το σεμινάριο Συγγραφικής Τέχνης, Ενότητα: Δοκίμιο-Κριτική που διοργανώθηκε από το ΕΚΕΒΙ (έναρξη: 8 Φεβρουαρίου 2006, Λήξη: 12 Απριλίου 2006) και ε) το σεμινάριο Διόρθωσης – Επιμέλειας Κειμένων που διοργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ.

Στο μηνιαίο περιοδικό (για το βιβλίο) ΄΄Index΄΄, τεύχος 3, Ιουνίου 2006, δημοσιεύτηκε η κριτική της για τα βιβλία : 1.΄΄Νυχτερινό Ατύχημα΄΄ του συγγραφέα Πατρίκ Μοντιανό, 2.΄΄Η κυρία και ο μονόκερος΄΄ της Τρέισυ Σεβαλιέ. Επίσης, στο τεύχος 4, Ιουλίου-Αυγούστου 2006 δημοσιεύτηκε η κριτική της για το βιβλίο ΄΄Η Άγνοια΄΄ του Μίλαν Κούντερα. Έχει εργαστεί ως ωρομίσθια Φιλόλογος σε Γενικά Λύκεια: στο Ενιαίο Λύκειο Αυλωναρίου Ευβοίας (2003-2004) και στο 3ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου (2009), σε φροντιστήρια (2007-2009), και συνεχίζει να εργάζεται ως Φιλόλογος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (διδάσκει σε μαθητές γενικής και ειδικής εκπαίδευσης). Γράφει κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων δύο φορές το μήνα στο site www.diavasame.gr από την αρχή της ίδρυσής του, το 2007.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Κόμικς που έγιναν σειρές / The Punisher

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει στη στήλη της "Κόμικς που έγιναν σειρές" μια σειρά που δημιουργήθηκε από κόμικς.

The Punisher
10.12.2017
Περισσότερα

Περιήγηση στον μαγικό κόσμο του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν

Η Ελένη Κίτσου μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του  Κάρλος Ρουίθ Θαφόν.
10.12.2017
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The confusion of languages

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The confusion of languages
03.12.2017
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ