Έχουμε διαβάσει 2518 βιβλία
ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ

ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Μάνος Μαυρομουστακάκης
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Μετά τον υπαρξισμό, τον συμβολισμό, τον μοντερνισμό και άλλους –ισμούς ο δραματικός ποιητής Μάνος Μαυρομουστακάκης αναζητεί τη δική του αισιόδοξη θέση κάτω από τον χρυσό ήλιο της «αισιοδοξίας της ανάμνησης» (για να θυμηθούμε τον μακαρίτη «αθάνατο» ακαδημαϊκό Ευάγγελο Παπανούτσο).
ΤΟΥΝΔΡΑ

ΤΟΥΝΔΡΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΗΓΗ
Συγγραφέας
Βασίλης Ψαρράς
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Πρώτη ποιητική συλλογή ενός δι-επιστήμονα, αναγεννησιακού ανθρώπου και πολυπρισματικού πνεύματος που θέλει να μας ξεναγήσει στις πόλεις του μέλλοντος με εμπειρίες από το παρελθόν ζωοφόρες. Επανερχόμεθα σε μια υγιέστερη προσέγγιση του ποιητικού φαινομένου εκ των έσω, καθιστάμενοι συνδημιουργοί και συν-ένοχοι.
ΚΑΔΡΟ ΖΩΗΣ

ΚΑΔΡΟ ΖΩΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Μαριάνα Λυμπέρη
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Η Μαριάνα Λυμπέρη γράφει ανενδοίαστα λυρική ποίηση και καταβυθίζεται βαθιά μέσα της προκειμένου να περάσει μέσα από τις ρίζες και τον υδροφόρο ορίζοντα στο πολύπαθο «σώμα» του πλανήτη με το θηλυκό όνομα Γαία.
Ο ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ

Ο ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ

Εκδοτικός Οίκος
ΘΡΑΚΑ
Συγγραφέας
Παναγιώτης Δημητριάδης
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Ο Παναγιώτης Δημητριάδης ξέρει να αναδεύει τις λέξεις και να μοιράζει τα νοήματα από καρδιάς με δομημένο αρχιτεκτονικό τρόπο επιχειρώντας να θέσει σε μαθηματική τάξη την έξωθεν φαινομενική αναρχία της Φύσης.
ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗ
Συγγραφέας
Μάνος Αγγελάκης
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Φιλοσοφική ποίηση με πεζογραφικές προεκτάσεις, φωτογραφική αφηγηματικότητα, κινηματογραφική λιτότητα, θεατρική δραματικότητα, πυθαγόρεια ρυθμολογία… Παραδοχή του αναπόδραστου τέλους, αποδοχή των συνθηκών αυτού που λέμε ζωή, ωριμότητα εντέλει ίσως σημαίνει πώς ακροβατείς πάνω από το υπαρξιακό χάος… Πορεία ζωής, πνευματικός απολογισμός.
ΧΑΖΟΤΑΙΝΙΕΣ

ΧΑΖΟΤΑΙΝΙΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΧΑΡΑΜΑΔΑ
Συγγραφέας
Νεκτάριος Λαμπρόπουλος
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Αναζητείστε αυτό το βιβλίο. Είναι οι «κλασικοί» του μέλλοντος ετούτοι οι ελάχιστοι νεαροί ποιητές που δεν περιαυτολογούν και δεν ναρκισσεύονται, αλλά βυθίζουν στυγνά το νυστέρι τους στον κοινωνικό ιστό για να πατάξουν τη διαφθορά και να καυτηριάσουν τη σαπίλα της καθημερινής μας αδρανείας που απέχει δυστυχώς από κάθε φιλοσοφική απραξία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Comic Corner / Black Clover

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Black Clover
04.02.2018
Περισσότερα

Κόμικς που έγιναν σειρές / Black Lightning

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει στη στήλη της "Κόμικς που έγιναν σειρές" μια σειρά που δημιουργήθηκε από κόμικς.

Black Lightning
04.02.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιανουάριος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
04.02.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ