Έχουμε διαβάσει 2644 βιβλία

REDLANDS #1

30.01.2018
email
REDLANDS #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Jordie Bellaire
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Jordie Bellaire, Vanesa Del Rey

Μια παρουσία έκπληξη για τη χρονιά που μας πέρασε έκανε η Jordie Bellaire, χαρίζοντάς μας ένα κόμικ τρόμου και αγωνίας το οποίο ανταποκρίνεται σε κάθε προσδοκία του είδους. Αν και γνωστή ως καλλιτέχνης για τα χρώματά της, με το ντεμπούτο της αυτό αποδεικνύει ότι είναι και πολύ καλή συγγραφέας.

Redlands, Florida. Μια οργισμένη ομάδα μαγισσών παίρνει σιγά σιγά τον έλεγχο της πόλης. Η αστυνομία, οχυρωμένη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, προσπαθεί να επιβιώσει, ανίκανη να τα βάλει μαζί τους. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, αποκαλύπτεται τι οδήγησε σε αυτήν την επίθεση. Σε αυτή τη μικρή, συντηρητική κοινωνία ο ρατσισμός και τα παιχνίδια βίας και δύναμης θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η Bellaire έχει στήσει μια ιστορία έντονη, γρήγορη και αρκετά τρομακτική, με ρεαλιστικούς διαλόγους και θέματα που υποβόσκουν σε μικρές κοινωνίες. Οι πρωταγωνίστριές της αναζητούν δικαιοσύνη απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταπιέσουν το θηλυκό στοιχείο και όχι μόνο. Από το υπόγειο του αστυνομικού τμήματος, όπου βρίσκονται τα κελιά και οι εγκληματίες, η συγγραφέας χτίζει τα επίπεδα ρατσισμού μέχρι την επιφάνεια του τμήματος και την τελική σύγκρουση.

Το σχέδιο της Vanesa Del Rey είναι ιδανικό για αυτή την ιστορία τρόμου. Η οργή που ξεχειλίζει, η βία, ο εξαιρετικός φωτισμός, η κινητικότητα που συνοδεύει ολόκληρη την ιστορία, όλα συμβάλλουν στο να βρίσκεται ο αναγνώστης σε εγρήγορση. Με ένα παιχνίδι ανάμεσα σε σκοτεινούς χώρους και στα ζωντανά χρώματα από τις φλόγες που καίνε την πόλη, οι χώροι παίρνουν κάτι από τους χαρακτήρες, ενώ υπάρχει και η αίσθηση της δεκαετίας του ’70, αποτυπωμένη αρκετά ρεαλιστικά.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στο σχέδιο έρχεται από το γεγονός ότι η Del Rey παίζει ακόμα και με τα χαρακτηριστικά των προσώπων με τέτοιο τρόπο, ώστε από διαφορετικές γωνίες όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάτι παρανοϊκό πάνω τους. Τα πάνελ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενισχύουν την αίσθηση ότι κάτι κυνηγάει τους πάντες, μια απροσδιόριστη δύναμη, και όντως κάτι διψάει για αίμα.

Ένα ντεμπούτο πολλά υποσχόμενο, μια συγγραφέας έκπληξη και ένα τεύχος που δεν πρέπει να χάσετε!

Βαθμολογία: 8/10

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούνιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
08.07.2018
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 9/7 έως και την 30/7.
01.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ