Έχουμε διαβάσει 2518 βιβλία

ROSE

31.10.2017
email
ROSE
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Meredith Finch
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Ig Guara

Μου είχε λείψει μια καλή ιστορία με μαγεία, ζώα-προστάτες και μπόλικη περιπέτεια. Το Rose#1 έχει και τα τρία στοιχεία σε πληθώρα. Με καλογραμμένη ιστορία και καλό ρυθμό εξέλιξης, ήρθε να φέρει στον κόσμο των κόμικς κάτι που είχαμε καιρό να δούμε.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα κάποτε ειρηνικό και υπέροχο μέρος, το οποίο προστάτευαν οι Φύλακες, με τα μαγικά πλάσματά τους, που ονομάζονταν Khatz. Όλα αυτά όμως άλλαξαν όταν η διαβολική δύναμη της μάγισσας Drucilla σάρωσε τη χώρα και κατέστρεψε όποιον είχε μαγικές δυνάμεις.

Η ελπίδα όμως δεν έχει χαθεί εντελώς, καθώς ένα τραγικό γεγονός θα αποκαλύψει τις μαγικές δυνάμεις της νεαρής Rose η οποία εκπαιδευόταν από τη μητέρα της και θα τη βάλει στην πορεία για το πεπρωμένο της.

H Meredith Finch, γυναίκα του πολυβραβευμένου David Finch, υπογράφει αυτό το κόμικ και μας χαρίζει έναν κόσμο φαντασίας, γεμάτο μαγεία και περιπέτεια. Με πολύ καλή εξέλιξη της ιστορίας και ρυθμό, χτίζει σιγά σιγά τον κόσμο της, δίνοντας μόνο τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ενώ η πρωταγωνίστρια είναι αρκετά προβλέψιμη και μέσα στα τυπικά όρια του είδους της, η αντίπαλος και διώκτριά της, η κακιά της υπόθεσης Drucilla, αποτελεί ένα μυστήριο. Όντας μάγισσα και η ίδια, τι την οδήγησε να γίνει μια αδίστακτη ηγεμόνας; Γιατί εξοντώνει το ίδιο το είδος της και τα μαγικά πλάσματα;

Το σχέδιο, γεμάτο ζωντανά χρώματα και υπέροχα μαγικά πλάσματα, αποδίδει πειστικότατα τον μαγικό κόσμο της ιστορίας. Οι σκηνές μάχης είναι γεμάτες ένταση, κινητικότητα και δεν λείπουν τα πολύ όμορφα τοπία.

Το Rose είναι μια περιπέτεια σε έναν φανταστικό κόσμο, με μαγικά πλάσματα, αδίστακτους κακούς και μαγεία. Όσοι πιστοί του είδους θα το αγαπήσετε.

Βαθμολογία: 8/10

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Comic Corner / Black Clover

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Black Clover
04.02.2018
Περισσότερα

Κόμικς που έγιναν σειρές / Black Lightning

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει στη στήλη της "Κόμικς που έγιναν σειρές" μια σειρά που δημιουργήθηκε από κόμικς.

Black Lightning
04.02.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιανουάριος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
04.02.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ