Έχουμε διαβάσει 2446 βιβλία

PAPER GIRLS #1

02.05.2017
email
PAPER GIRLS #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Brian Vaughan
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Cliff Chiang

Ο συγγραφέας του μοναδικού SAGA, Brian K.Vaughan, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Cliff Chiang σε αυτή τη σειρά, για να μας δώσει μια ιστορία που σε πολλούς θα θυμίσει ένα μείγμα του “Stand By me” με μια σειρά με εξωγήινους. Σε κάθε περίπτωση το Paper Girls είναι εδώ για να μείνει!

Halloween, 1988: τέσσερα δωδεκάχρονα κορίτσια που μοιράζουν εφημερίδες ανακαλύπτουν μια παράξενη μηχανή στο υπόγειο ενός σπιτιού και, ποιος θα το περίμενε, πλάσματα που μιλούν μια εξωγήινη γλώσσα και μοιάζουν σαν σάιμποργκ νίντζας να το φυλούν!

Ο Vaughan στήνει μια ιστορία στην οποία δεν ξέρεις τι ισχύει στην αρχή. Η ομάδα των κοριτσιών που μοιράζουν εφημερίδες βρίσκονται στην περίοδο της ωρίμανσης και της επανάστασής τους παράλληλα. Η σχέση μεταξύ τους δυνατή και η μια φυλάει τα νώτα της άλλης. Η Erin βασανίζεται από παράξενα όνειρα και από την αρχή εμφανίζεται το ενδιαφέρον της για τη μικρή της αδελφή. Και πάνω που νομίζουν ότι η ζωή είναι βαρετή, συμβαίνει το πιο αναπάντεχο πράγμα.

Το περιβάλλον της ιστορίας, η επαρχιακή πόλη Cleveland, ταιριάζει απόλυτα με την αίσθηση 80’s της ιστορίας. Ο συγγραφέας έχει συνδυάσει τις διαφορετικές προσωπικότητες των πρωταγωνιστριών του με μεγάλο ενδιαφέρον, την πιο ειλικρινή και ήσυχη Erin με την πιο κυνική και δυναμική Mac, ενώ τα άλλα κορίτσια συμπληρώνουν επάξια την ομάδα, που περισσότερο θυμίζει συμμορία μερικές φορές, παρά ομάδα που μοιράζει εφημερίδες.

Το σχέδιο του Chiang είναι καθαρό, λιτό και ιδιαίτερα εκφραστικό. Η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου διηγούνται όλη την ιστορία και οι μικρές λεπτομέρειες στο σχέδιο βοηθούν την πλοκή να εξελιχθεί καλύτερα.

Το Paper Girls είναι μια απολαυστική ανάγνωση από την αρχή έως το τέλος. Οι πρωταγωνίστριες είναι οι τέσσερις άσσοι της ιστορίας, και ο χαλαρός ρυθμός του συγγραφέα αφήνει να εξελιχθούν τα πράγματα σχεδόν κινηματογραφικά. Τέσσερα κορίτσια, μια μυστηριώδης μηχανή και εξωγήινοι, τι περιμένετε; Μην το χάσετε!

Βαθμολογία: 9

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The book of Joan

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The book of Joan
04.11.2017
Περισσότερα

Comic Corner / Psycho pass

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Psycho pass
29.10.2017
Περισσότερα

Κόμικς που έγιναν σειρές / The Gifted

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει στη στήλη της "Κόμικς που έγιναν σειρές" μια σειρά που δημιουργήθηκε από κόμικς.

The Gifted
22.10.2017
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ