Έχουμε διαβάσει 2644 βιβλία

ΒΡΕΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

20.03.2013
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΒΡΕΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Θεοδώρα Δαρβίρη
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-0090-7
Σελίδες
175
«Είμαστε αλυσοδεμένοι σε συγκεκριμένους τρόπους κίνησης,
σκέψης, αντίληψης και αίσθησης.
Είμαστε σκλάβοι των ίδιων των αυτοματισμών μας»

Φ. Μ. Αλεξάντερ

«Αν κάποιος κατακτούσε σε μια μάχη χίλιες φορές χίλιους άνδρες, κι ένας άλλος μόνο έναν, τον εαυτό του, αυτός θα ήταν ο μεγαλύτερος κατακτητής»

Ελ Νταμαπάντα

Οι μύθοι-παγίδες που μας εγκλωβίζουν και μας μετατρέπουν σε δεσμώτες

«Στα βάθη του μυαλού του κάθε ανθρώπου υπάρχει η πίστη ότι έτσι είμαι εγώ και δεν αλλάζω με τίποτα». Τέτοιες παγίδες δημιουργούμε καθημερινά εμείς οι ίδιοι χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Ο Μάριο Αλόνσο Πουτζ, γενικός χειρουργός και γαστρεντερολόγος, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη μελέτη της επίδρασης των διανοητικών διαδικασιών, στην εκδήλωση των ταλέντων μας και στα επίπεδα υγείας, ενέργειας και ευεξίας που βιώνουμε.

Το βιβλίο του «Βρες ξανά τον εαυτό σου», επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό στη σύγχρονη καθημερινότητά μας όπου όλο και πιο συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα και εμπόδια χωρίς να ξέρουμε πώς θα τα χειριστούμε και θα τα ξεπεράσουμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Όλο και περισσότεροι σήμερα κυριεύονται από συναισθήματα απελπισίας και νιώθουν ότι δεν έχουν πλέον δυνάμεις να συνεχίσουν να παλεύουν. Το άγχος, η ανασφάλεια και η κατάπτωση τους τυραννούν σε καθημερινή βάση καθώς δεν μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στις ατυχίες και στις αντιξοότητες. Νιώθουν συνεχώς ότι είναι άτυχοι και ότι η ζωή τους θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Σε αυτούς απευθύνεται ο συγγραφέας μέσω του βιβλίου του.

Η αβεβαιότητα του παρόντος έχει οδηγήσει τους περισσότερους στο να βιώνουν μεγάλα διαστήματα άγχους και ανησυχίας για το μέλλον. Ο συγγραφέας μας εξηγεί πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος νους και μας προτείνει τρόπους που θα βελτιώσουν την ίδια μας τη ζωή και θα μας βοηθήσουν να χειριζόμαστε τα προβλήματα και τις δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως είπε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από το ίδιο επίπεδο σκέψης που το γέννησε». Γνωρίζοντας τις πιο γνωστές λειτουργίες του ανθρώπινου νου, κατανοώντας γιατί φερόμαστε όπως φερόμαστε, θα μπορέσουμε να οργανωθούμε για να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις δύσκολες κάθε φορά συνθήκες.

Μαζί με τον Μάριο Αλόνσο Πουτζ κάνουμε ένα εσωτερικό ταξίδι, εξερευνούμε τον εαυτό μας και οδηγούμαστε στις πηγές ενέργειας που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ο συγγραφέας μας συμβουλεύει να διαχωρίσουμε την ταυτότητά μας από αυτό που ουσιαστικά είμαστε. Η ταυτότητα και η προσωπικότητά μας, αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε ή αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ότι είμαστε, απέχει παρασάγγας από αυτό που πραγματικά είμαστε. «Όταν κάποιος έχει συνηθίσει να ζει εγκλωβισμένος σε μια καθορισμένη προσωπικότητα, παραμένει απομονωμένος σ’ ένα είδος κλουβιού, σε μια πραγματική φυλακή χωρίς να το συνειδητοποιεί». Έχουμε συνηθίσει να δρούμε και να σκεφτόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ωστόσο πρέπει να μάθουμε ότι ο ορισμός που οι ίδιοι έχουμε δώσει στον εαυτό μας και ο οποίος έχει σχηματιστεί από τα βιώματά μας και τις απόψεις των άλλων για εμάς, μας εγκλωβίζει και μας στερεί την εσωτερική μας ελευθερία. Όταν ξεπεράσουμε τα όρια της ίδιας μας της ταυτότητας τότε μόνο ανοίγουμε νέες δυνατότητες για μας και τη ζωή μας. «Ο διαλογισμός της ενσυνειδητότητας είναι από τους πιο ενδιαφέροντες δρόμους που οδηγούν σ’ εκείνο το μαγικό μέρος όπου βρίσκεται η ουσία μας, ξεπερνώντας τα όρια της ίδιας μας της ταυτότητας».

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί απλή γλώσσα και παραθέτει αποσπάσματα από δικές του εμπειρίες που τον οδήγησαν σε καίρια συμπεράσματα, καθώς και ιστορίες αληθινές και μη για να στηρίξει τις συμβουλές του και τις απόψεις του. Είναι ένα μείγμα λογικής και συναισθημάτων που διαπνέει το βιβλίο αυτό. Η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός ότι οι προσεγγίσεις του πραγματικά σου προσφέρουν μια αίσθηση ότι τελικά υπάρχει διέξοδος στο αδιέξοδο που βιώνει ο καθένας μας. Υπάρχει ελπίδα να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούνιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
08.07.2018
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 9/7 έως και την 30/7.
01.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ