Έχουμε διαβάσει 1768 βιβλία

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ

02.06.2009
Συντάκτης: Ελένη Σβορώνου
facebook email
Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΣΑΒΒΑΛΑΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-449-761-4
Σελίδες
20

Παιδικό, έως 7 ετών

Εικονογράφος Jo Parry

Η συντομία, η ποίηση και ο ρυθμός, τα γλωσσικά παιχνίδια, το χιούμορ, το μαγικό στοιχείο και οι ανατροπές είναι γνωρίσματα της καλής παιδικής λογοτεχνίας. Συχνά όμως η μέριμνα για τα γλωσσικά παιχνίδια, το χιούμορ και τις ανατροπές γίνονται αυτοσκοπός. Το αποτέλεσμα είναι ιστορίες ευχάριστες που ωστόσο ξεχνιούνται γρήγορα και δε συμβάλλουν σε μια βαθύτερη καλλιέργεια ψυχής. Η ιστορία του Ποσειδώνα και της Φρουρούς, του σκύλου και της γάτας που ζούσαν στο ίδιο σπίτι και χαίρονταν μια όμορφη φιλία, έχει χιούμορ, ρυθμό, απλή δομή και χαρακτήρες, αλλά συμβάλλει επίσης στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Πώς διαχειρίζεται κανείς την ανάγκη του να αποκτήσει αυτό που ανήκει στον φίλο του; Τη μοναξιά, την συνειδητοποίηση του λάθους του και της άδικης συμπεριφοράς του; Πώς να αναγνωρίσει το δίκιο του άλλου και πώς να ζητήσει συγγνώμη; Πώς να πει «έσφαλα, γύρισε πίσω, σ’ αγαπώ»; Και ποιος ενήλικας άραγε μπορεί να καυχηθεί ότι κατέχει την τέχνη της συγγνώμης και της επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης σε νέα βάση αναγνωρίζοντας το λάθος του; Αυτά τα ζωτικά ζητήματα των σχέσεων και της τέχνης της διαχείρισης των συναισθημάτων πραγματεύεται το βιβλίο. Στόχος η διάπλαση αυριανών ενηλίκων με εσωτερική ισορροπία, ικανών να απολαύσουν αρμονικές και ευτυχισμένες σχέσεις. Ενήλικες που δεν ασκούν λεκτική ή σωματική βία στην καθημερινή τους ζωή επειδή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, να τα συνειδητοποιήσουν, καταρχήν, και στη συνέχεια να τα χειριστούν προς όφελος της σχέσης με τους άλλους.

Η ιστορία είναι ανάλαφρη σαν τα πατήματα της γάτας της Φρουρούς που μια μέρα γύρισε και βρήκε το πιάτο της άδειο από ψαροκροκέτες. Ο Ποσειδώνας ροχάλιζε αμέριμνος και τα χνώτα του μύριζαν ψάρι. Ε, αυτό είναι casus belli. Ή λόγος διαζυγίου. Κι έτσι η Φρουρού φεύγει από το σπίτι αφήνοντας τον Ποσειδώνα μόνο. Η άτιμη η Φρουρού όμως δεν πήγε πολύ μακριά. Πήγε στο απέναντι σπίτι κι έτσι ο Ποσειδώνας την έβλεπε από το παράθυρό του και βασανιζόταν ακόμη περισσότερο. Τα δυο ζώα αναγκάζονται να μάθουν την τέχνη της επαναπροσέγγισης αφού είναι καλύτερα να κοιμάσαι δίπλα σε μια χνουδωτή κοιλιά παρά μόνος κι έρημος στο καλαθάκι σου.

Σκληρόδετο βιβλίο, με «χορταστικές» ζωγραφιές, με πλακάτα χρώματα και καθαρά περιγράμματα, ευφραίνει το μάτι και την ψυχή.

H Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει βιβλία για παιδιά (όπως το «Σκυλί από τζάκι» και άλλα τρία βιβλία στην ίδια σειρά προαγωγής της συναισθηματικής νοημοσύνης στον ίδιο εκδοτικό οίκο) και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου.

Η Βρετανίδα Jo Parry είναι επαγγελματίας εικονογράφος και καλλιτέχνης. Περιγράφει τη δουλειά της ως «διασκεδαστική, άμεση και εμπνευσμένη από το χρώμα». Χρησιμοποιεί κυρίως απαλά παστέλ χρώματα. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 15 παιδικά βιβλία και έχει σχεδιάσει πολλές αφίσες και κάρτες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αίτιον - Ένα περιοδικό τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Επιστήμη

Το νέο τεύχος του περιοδικού “Αίτιον” με αριθμό “1” κυκλοφορεί από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 σε όλη την Ελλάδα.
21.03.2015
Περισσότερα

Με την υπογραφή του Έναστρον / Ο Δανιήλ πάει στη θάλασσα

Το Έναστρον διαβάζει βιβλία και προτείνει:

Ο Δανιήλ πάει στη θάλασσα - Αντώνης Νικολής (Εκδόσεις Το Ροδακιό)
11.03.2015
Περισσότερα

Αναγνωστικές προτάσεις για τον χειμώνα 2015

Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr επέλεξε και σας προτείνει βιβλία για να διαβάσετε τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα οποία εκδόθηκαν το εξάμηνο από τον Μάϊο του '14 μέχρι και τον Οκτώβριο του '14.
13.02.2015
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Μακριδάκης ΕΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ Παιδικό/Εφηβικό Αντώνης Παπαθεοδούλου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΗ ΖΩΗ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΗ ΖΩΗ Ξένη Λογοτεχνία Paolo Di-Paolo ΙΚΑΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ Ελληνική Λογοτεχνία Θάνος Κονδύλης ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ Ποίηση Ζωή Σαμαρά ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ Ξένη Λογοτεχνία Chevy Stevens ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΖΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Η ΖΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Ελληνική Λογοτεχνία Ιερώνυμος Λύκαρης ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΑΓΙΣΣΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΑΓΙΣΣΑ Ελληνική Λογοτεχνία Αντιόπη Αθανασιάδου MOMENTUM ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ Ελληνική Λογοτεχνία Αλκυόνη Παπαδάκη ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Διάφορα Albert Espinosa ΠΑΤΑΚΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ Ελληνική Λογοτεχνία Κώστας Κατσουλάρης ΠΟΛΙΣ ΠΟΤΕ ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΩ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ Διάφορα Ελένη Λαδιά ΑΡΜΟΣ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Ξένη Λογοτεχνία Philip Kerr ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ Ελληνική Λογοτεχνία Λούλα Καλαϊτζόγλου ΛΙΒΑΝΗΣ 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ