Έχουμε διαβάσει 2584 βιβλία

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ

06.06.2017
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Συγγραφέας
Αργυρώ Μουντάκη
Κατηγορία
ISBN
978-618-02-0828-3
Σελίδες
144
                                                            Οδοιπορικό στον Βόλο

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1977, έζησε όμως και εργάστηκε στον Βόλο σε δύο περιόδους της ζωής της και πέρασε εκεί πολύ όμορφα. Έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Βόλο και τους ανθρώπους της πόλης έγραψε με πολλή αγάπη αυτό το βιβλίο. Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και είναι καθηγήτρια Γερμανικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με τη λογοτεχνία και επιστημονικά, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη λογοτεχνία, ενώ εκπονεί διδακτορικό στο τμήμα Φιλολογίας. Είναι επίσης κάτοχος MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνικών βιβλίων αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Στη σειρά των εκδόσεων Μίνωας συγγραφείς παιδικών βιβλίων γράφουν για πόλεις της Ελλάδας. Στο βιβλίο «Το στοιχειωμένο σπίτι» η Αργυρώ Μουντάκη γράφει για τον Βόλο. Μια παρέα παιδιών μπαίνει σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου κατά καιρούς έχουνε ακουστεί φωνές και η γειτονιά το θεωρεί στοιχειωμένο. Εκεί ανακαλύπτουν ένα άλμπουμ με φωτογραφίες και άλλα παλαιά αντικείμενα. Παράλληλα η δασκάλα τους, με τη χρήση της τεχνολογίας, τους μαθαίνει για την ιστορία του Βόλου, την οποία κάποια παιδιά της τάξης ήδη γνωρίζουν. Με αφορμή το συγκεκριμένο μάθημα η δασκάλα μαζί με την τάξη θα επισκεφθούν μουσεία της πόλης. Εκεί η παρέα των παιδιών θα ανακαλύψει ότι οι ένοικοι του στοιχειωμένου σπιτιού ζούνε ακόμα στην πόλη!

Η Αργυρώ Μουντάκη, έχοντας αρκετά παιδικά βιβλία στο ενεργητικό της, γνωρίζει πολύ καλά πώς να πλάσει μια παιδική ιστορία. Γραμμένη με απλότητα η πλοκή έχει διαθέτει στοιχεία μυστηρίου, πολιτισμού και ιστορίας. Αφήνοντας τους χαρακτήρες να σκιαγραφηθούν μέσα από την παιδικότητά τους, η συγγραφέας υφαίνει την υπόθεση του βιβλίου με φροντίδα και επιμέλεια τόσο για τους ήρωες όσο και για τον τόπο όπου διαδραματίζεται η πλοκή.

Ευχάριστη ανάγνωση, διασκεδαστικοί χαρακτήρες, απολαυστική υπόθεση, γνωριμία με τον Βόλο και την ιστορία του. Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα για παιδιά από εννέα ετών και πάνω. Αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά, σαν την αφεντιά μου, που έμαθα αρκετά πράγματα που δεν γνώριζα για την όμορφη πόλη του Βόλου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Απρίλιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
13.05.2018
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The women in the castle

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The woman in the castle
06.05.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Μάρτιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
15.04.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ