Έχουμε διαβάσει 2608 βιβλία

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ

03.03.2018
email
ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
M. J. Arlidge
Μετάφραση
Σοφία Τάπα
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-307-8
Σελίδες
464
Ο M. J. Arlidge είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, που γίνονται εύκολα παγκόσμια best sellers, αλλά και παραγωγός ποιοτικών δραματικών και αστυνομικών σειρών για τα βρετανικά όσο και τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το «Φτου και Βγαίνω» είναι η έκτη αστυνομική περιπέτεια με ηρωίδα τη σκληροτράχηλη επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα για την Έλεν, αφού βρίσκεται έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Χολογουέι κατηγορούμενη για μια σειρά φόνων που δεν έχει διαπράξει. Στο ασφυκτικό και άγριο περιβάλλον της φυλακής, με σκληρές εγκληματίες που τη βλέπουν με κακό μάτι και βίαιους δεσμοφύλακες με σαδιστικές τάσεις, η Γκρέις θα πρέπει να κάνει υπομονή και να ελπίζει σε μια ευνοϊκή εκδίκαση της υπόθεσής της. Όταν όμως η συγκρατούμενη της από το γειτονικό κελί βρεθεί άγρια δολοφονημένη, θα γίνει φανερό ότι ένας παρανοϊκός δολοφόνος είναι ανάμεσά τους, σκοτώνοντας κρατούμενες, και το ερευνητικό δαιμόνιο της πρώην αστυνομικού θα ενεργοποιηθεί ξανά για να σταματήσει αυτή την αποτρόπαια σειρά φόνων.

Εν τω μεταξύ, παρόλο που στο Τμήμα Διερεύνησης Σοβαρών Εγκλημάτων του Χαμσάιρ λειτουργεί μια καινούρια ομάδα, με νέα επικεφαλής, η αστυνομικός Τσάρλι Μπρουκς είναι η μοναδική που κυνηγά τον πραγματικό δολοφόνο, τον άντρα που ενοχοποίησε τόσο εύστοχα και ύπουλα την πρώην συνεργάτιδά της. Αυτή η αστυνομική καταδίωξη με αντίπαλο τον χρόνο και καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν της Έλεν Γκρέις εναλλάσσεται με την κλειστοφοβική αγωνία μέσα στη φυλακή, όπου οι ύποπτοι είναι πολλοί αλλά η πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου παραμένει ένα προκλητικό αίνιγμα μέχρι το τέλος.

Το «Φτου και Βγαίνω» είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται γρήγορα και εύκολα. Η τριτοπρόσωπη αφήγηση και τα σύντομα κεφάλαια καθηλώνουν τον αναγνώστη στην εξέλιξη της ιστορίας, η οποία ακολουθεί μια αναγνωρίσιμη κινηματογραφική ροή. Το σκηνικό της φυλακής στήνεται αρκετά πειστικά από τον Arlidge, πετυχαίνοντας να μεταδώσει τη σωστή ατμόσφαιρα, ενώ τα ποικίλα πρόσωπα και οι μεταξύ τους σχέσεις περιγράφονται με ρεαλισμό και ζωντάνια. Παρόλο που είναι το έκτο βιβλίο με την ίδια ηρωίδα, το μυθιστόρημα δεν στηρίζεται στα προηγούμενα, περιλαμβάνει όσες επεξηγήσεις χρειάζονται και διαβάζεται άνετα αυτόνομα.

Εν ολίγοις, με μπόλικη αίσθηση μυστηρίου, ένα εφιαλτικό σκηνικό και αδίστακτους δολοφόνους που κρύβονται στις σκιές, το «Φτου και Βγαίνω» συνιστά ένα συναρπαστικό και εθιστικό ανάγνωσμα για τους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας και όχι μόνο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Swimming lessons

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Swimming lessons
17.06.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Μάιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
10.06.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Όλγα Νικολαΐδου

Η Ελένη Κίτσου συνομιλεί με την Όλγα Νικολαΐδου με αφορμή το βιβλίο της «Άνεμος Ωραίος» (εκδόσεις Αρμός).
10.06.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ