Έχουμε διαβάσει 2416 βιβλία

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ

07.06.2017
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
V. M. Giambanco
Μετάφραση
Γιάννης Σπανδωνής
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-242-2
Σελίδες
416
Η συγγραφέας με την ιταλική καταγωγή που ζει και γράφει στην Αγγλία, παραδίδει ένα ακόμα κινηματογραφικό στη ροή του αστυνομικό θρίλερ (εργάστηκε άλλωστε και ως μοντέρ στον κινηματογράφο σε γνωστές ταινίες όπως «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» κ.ά.), με πρωταγωνίστρια και πάλι την πεισματάρα επιθεωρητή του τμήματος Ανθρωποκτονιών του Σιάτλ, Άλις Μάντισον, η οποία εννοεί κάθε φορά να βρει την άκρη του νήματος, ακόμα και σε περιπτώσεις που όλα δείχνουν ότι μια υπόθεση έχει κλείσει.

Τώρα πια η Μάντισον δεν είναι «καινούργια» στο τμήμα και τη δουλειά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αποδεκτή από όλους. Και υπάρχουν πάντα οι ανοιχτοί λογαριασμοί από προηγούμενες υποθέσεις, ενώ και η καρδιά έχει τα δικά της βάσανα, αφού λόγω της ιδιότητάς της δεν μπορεί να είναι με τον άντρα που πραγματικά θέλει. Αλλά όλα αυτά θα μείνουν πίσω αναγκαστικά, όταν θα έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά φρικιαστικών δολοφονιών όπου για κάποιο λόγο, ο δολοφόνος σχεδόν εντοπίζεται αμέσως και όλα τα στοιχεία ταιριάζουν τόσο απόλυτα με την υπόθεση, ώστε μοιάζουν περίπου να εμφανίζονται οι ένοχοι κατά παραγγελία…

Γρήγοροι ρυθμοί, αρκετές παράλληλες γραμμές αφήγησης που λειτουργούν ενισχυτικά στη βασική πλοκή και σασπένς που χτίζεται από την προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων για τον εντοπισμό του δολοφόνου, συνθέτουν ένα καλοφτιαγμένο αστυνομικό που διαβάζεται μέχρι τέλους σε μια καθισιά, ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν. Στα υπέρ και η γυναικεία ματιά, καθώς η Άλις Μάντισον είναι ένας δυναμικός γυναικείος χαρακτήρας με τον οποίο πολλές σύγχρονες γυναίκες θα ταυτίζονταν. Και προσωπικά την ευχαριστώ (και πίσω από την περσόνα της, βεβαίως τη συγγραφέα), για εκείνο το πολύ όμορφο συναίσθημα που περιγράφει εξαιρετικά επιτυχώς ως «αδέξια ευτυχία».

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The child

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The child
08.10.2017
Περισσότερα

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής από το e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών

Νέος κύκλος μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής και Επιμέλειας Κειμένων ξεκινά από το e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών, για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα εξ αποστάσεως με αναγνωρισμένους καθηγητές και πιστοποιητικό επιμόρφωσης.
27.09.2017
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη

Η Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη συνομιλεί με την Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο βιβλίο της "Γκαίρλιτς" (εκδόσεις Αλεξάνδρεια).
03.09.2017
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ