Έχουμε διαβάσει 2614 βιβλία

ΦΕΥΓΩ

19.04.2016
email
ΦΕΥΓΩ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Συγγραφέας
Tina Seskis
Μετάφραση
Ρένα Χατχούτ
Κατηγορία
ISBN
978-960-461-687-9
Σελίδες
384
Το «Φεύγω» (''One Step too Far'') είναι το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Tina Seskis, που ξεκίνησε ως αυτοέκδοση στην Αγγλία για να κατακτήσει τις λίστες των best-seller και να γνωρίσει καλύτερη εκδοτική τύχη και πολλές μεταφράσεις.

Η Έμιλι Κοόυλμαν είναι δικηγόρος με μια τυπική, καλή ζωή. Με τον σύζυγό της Μπεν και τον μικρό τους γιο ζουν ευτυχισμένοι στο Μάντσεστερ μέχρι που κάτι συμβαίνει και όλα ανατρέπονται. Δεν μαθαίνουμε αρχικά ποια είναι η αιτία αλλά μια μέρα η Έμιλι εγκαταλείπει το σπίτι της, παίρνει μαζί της λίγα χρήματα και το διαβατήριό της, που γράφει το πλήρες όνομά της με το πατρικό της επίθετο –Κάθριν-Έμιλι Μπράουν–, και ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο. Εκεί η «Κατ» Μπράουν θα επιχειρήσει να ξαναστήσει μια καινούρια ζωή, βρίσκει ένα μικρό δωμάτιο σε ένα σπίτι με πολλούς συγκατοίκους και ξεκινά να δουλεύει ως υπάλληλος υποδοχής σε μια μεγάλη εταιρεία. Παράλληλα, θα βρει αποκούμπι στην καλοσυνάτη Έιντζελ, που θα γίνει η καλύτερή της φίλη αλλά και η αιτία για να πάρει έναν τελείως διαφορετικό, πιο σκοτεινό, δρόμο απ' ό,τι είχε γνωρίσει μέχρι τότε στη ζωή της.

Η Seskis επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία με εναλλαγές ανάμεσα στο παρόν της Έμιλι-Κατ, καθώς εκείνη αμφιταλαντεύεται μεταξύ των τύψεων για όσους άφησε πίσω της και της ανάγκης της για μια νέα αρχή, και του παρελθόντος της οικογένειάς της, από την εποχή του προβληματικού γάμου των γονιών της, της σχέσης της με τη νευρική και δύστροπη δίδυμη αδερφή της, την Κάρολαϊν, μέχρι τη γνωριμία της με τον Μπεν και τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας. Έτσι, αυτή η εναλλαγή των αφηγήσεων ξεδιπλώνει τμηματικά την ιστορία, επιτρέποντας στον αναγνώστη να γνωρίσει σταδιακά και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη ζωή της ηρωίδας, ενώ ταυτόχρονα τα σύντομα κεφάλαια του βιβλίου κυλούν γρήγορα και ευχάριστα, άλλοτε ανησυχητικά και άλλοτε τρυφερά.

Το δεύτερο στοιχείο που μπορεί να κερδίσει την προσοχή του αναγνώστη είναι το μυστήριο που καλύπτει την κρίση στην οικογενειακή ζωή της Έμιλι. Τι ήταν αυτό που την έκανε να εγκαταλείψει τη δουλειά και τον σύζυγό της και να φύγει μακριά; Η συγγραφέας στήνει μια έξυπνη παγίδα από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου και στη συνέχεια «παίζει» πονηρά μαζί μας μέχρι την τελική, έκθαμβη ανατροπή, χάρη στην οποία ολόκληρο το βιβλίο θα μπορούσε να διαβαστεί και διαφορετικά.

Τελικά το «Φεύγω» είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, με τις δικές του αρετές, που μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Swimming lessons

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Swimming lessons
17.06.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Μάιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
10.06.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Όλγα Νικολαΐδου

Η Ελένη Κίτσου συνομιλεί με την Όλγα Νικολαΐδου με αφορμή το βιβλίο της «Άνεμος Ωραίος» (εκδόσεις Αρμός).
10.06.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ