Έχουμε διαβάσει 2446 βιβλία

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

30.07.2017
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-591-088-4
Σελίδες
150
                                                     Η πολυπλοκότητα της καθημερινότητας

Η αφήγηση της ρουτίνας, του καθημερινού, του οικείου. Της τεμπελιάς και της συνήθειας. Υπό το μότο: «Παίρνεις τα πράματα όπως σου έρχονται».

Στον πυρήνα των κειμένων του Διονύση Μαρίνου, που απαρτίζουν τη νέα του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Όπως και αν έρθει αυτό το βράδυ», βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Ενώ οι ιστορίες του κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και ονειροφαντασίας. Τι ονειρεύονται οι ήρωες να πράξουν, να γίνουν, να ζήσουν και τι συμβαίνει επί της ουσίας;

Δεκαεννέα ιστορίες, στιγμιότυπα ζωής περισσότερο, που όμως αντικατοπτρίζουν ολόκληρη τη ζωή του κατόχου της. Μιας ζωής με ελλείψεις –πάντα κάτι λείπει–, με όνειρα που έμειναν στα χαρτιά, με ματαιωμένες ελπίδες. Δεκαεννέα ιστορίες πρωτότυπα δομημένες, με λόγο «παλαιάς κοπής», αλλά αρκούντος γοητευτικό. Δεκαεννέα διηγήματα που σαν να ξεπήδησαν από το χθες.

Με αφήγηση τελείως αποστασιοποιημένη, με καυστικό χιούμορ, ειρωνεία και ενίοτε αυτοσαρκασμό, με ελλειπτική και αποσπασματική γραφή που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να ενεργοποιήσει τη φαντασία του, να αναπτύξει και να αναπλάσει, όπως εκείνος επιθυμεί, την εκάστοτε ιστορία. Με βασικό του υλικό τις λεπτομέρειες, ο συγγραφέας χτίζει κάθε φορά ένα πολύτιμο, πολύπλοκο, αλλά και τόσο οικείο ταυτόχρονα σύμπαν. Με background το σήμερα των δυσκολιών και της κρίσης. Της ανεργίας και της σιωπής. Του κλεισίματος των ανθρώπων στον εαυτό τους, την κατάρρευση της οικογενειακής συνοχής, την κατάθλιψη. Και με σανίδα σωτηρίας τις μνήμες, το παρελθόν που κουβαλά ο καθένας μας – ένα παρελθόν επίπονο τις περισσότερες φορές που κάθε άλλο παρά σωτηρία αποδεικνύεται.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The book of Joan

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The book of Joan
04.11.2017
Περισσότερα

Comic Corner / Psycho pass

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Psycho pass
29.10.2017
Περισσότερα

Κόμικς που έγιναν σειρές / The Gifted

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει στη στήλη της "Κόμικς που έγιναν σειρές" μια σειρά που δημιουργήθηκε από κόμικς.

The Gifted
22.10.2017
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ελληνική Λογοτεχνία Δημήτρης Γ. Στεφανάκης ΨΥΧΟΓΙΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ