Έχουμε διαβάσει 2632 βιβλία

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

30.07.2017
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-591-088-4
Σελίδες
150
                                                     Η πολυπλοκότητα της καθημερινότητας

Η αφήγηση της ρουτίνας, του καθημερινού, του οικείου. Της τεμπελιάς και της συνήθειας. Υπό το μότο: «Παίρνεις τα πράματα όπως σου έρχονται».

Στον πυρήνα των κειμένων του Διονύση Μαρίνου, που απαρτίζουν τη νέα του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Όπως και αν έρθει αυτό το βράδυ», βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Ενώ οι ιστορίες του κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και ονειροφαντασίας. Τι ονειρεύονται οι ήρωες να πράξουν, να γίνουν, να ζήσουν και τι συμβαίνει επί της ουσίας;

Δεκαεννέα ιστορίες, στιγμιότυπα ζωής περισσότερο, που όμως αντικατοπτρίζουν ολόκληρη τη ζωή του κατόχου της. Μιας ζωής με ελλείψεις –πάντα κάτι λείπει–, με όνειρα που έμειναν στα χαρτιά, με ματαιωμένες ελπίδες. Δεκαεννέα ιστορίες πρωτότυπα δομημένες, με λόγο «παλαιάς κοπής», αλλά αρκούντος γοητευτικό. Δεκαεννέα διηγήματα που σαν να ξεπήδησαν από το χθες.

Με αφήγηση τελείως αποστασιοποιημένη, με καυστικό χιούμορ, ειρωνεία και ενίοτε αυτοσαρκασμό, με ελλειπτική και αποσπασματική γραφή που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να ενεργοποιήσει τη φαντασία του, να αναπτύξει και να αναπλάσει, όπως εκείνος επιθυμεί, την εκάστοτε ιστορία. Με βασικό του υλικό τις λεπτομέρειες, ο συγγραφέας χτίζει κάθε φορά ένα πολύτιμο, πολύπλοκο, αλλά και τόσο οικείο ταυτόχρονα σύμπαν. Με background το σήμερα των δυσκολιών και της κρίσης. Της ανεργίας και της σιωπής. Του κλεισίματος των ανθρώπων στον εαυτό τους, την κατάρρευση της οικογενειακής συνοχής, την κατάθλιψη. Και με σανίδα σωτηρίας τις μνήμες, το παρελθόν που κουβαλά ο καθένας μας – ένα παρελθόν επίπονο τις περισσότερες φορές που κάθε άλλο παρά σωτηρία αποδεικνύεται.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούνιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
08.07.2018
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 9/7 έως και την 30/7.
01.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ